Artikelen

Introductievideo Quickscan Studiedata

Als zone Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT willen we onderwijsinstellingen helpen versnellen in het gebruik van studiedata. Maar soms is het lastig te bepalen waar je überhaupt moet beginnen of welke stappen je moet zetten. De Quickscan Studiedata kan ingezet worden om bewustzijn over dit onderwerp te creëren binnen je instelling. Samen met je team krijg je zicht op de huidige situatie en welke ambities er zijn.

Onderstaande introductievideo legt kort uit wat het idee is achter de Quickscan Studiedata en hoe je de deze gebruikt. Ook krijg je een inkijkje in de Quickscan-tool. Wil je aan de slag gaan met de Quickscan Studiedata? Bekijk dan de pagina ‘Doe de Quickscan Studiedata‘. Wil je meer achtergrondinformatie? Bekijk dan de pagina ‘Over de Quickscan Studiedata‘ of de kennisclips.

 

De Quickscan is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met de Open Universiteit en Rogier van de Wetering (OU). De digitale versie van de Quickscan is een samenwerking met MBO Digitaal.

Relevante artikelen

Kennisclips datavolwassenheid

Ambieert jouw onderwijsinstelling om studiedata beter te benutten? In de kennisclips op deze pagina geven we je handvatten om concreet met studiedata aan de slag te gaan.

Lees verder Lees verder

Doe de Quickscan Studiedata

Op deze pagina vind je een link naar de Quickscan-tool. Ook kun je op deze pagina een formulier invullen om een instellingsdashboard aan te vragen.

Lees verder Lees verder

Over de Quickscan Studiedata

Jouw onderwijsinstelling beschikt over studiedata, maar in hoeverre benutten jullie die? Met de quickscan krijg je een overzicht van de volwassenheid van jouw instelling op het gebied van het veilig en betrouwbaar benutten van studiedata.

Lees verder Lees verder