Artikelen

Publieke lancering van het referentiekader in Den Haag

Op woensdag 11 mei vond de publieke lancering van het ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ plaats op de campus van Universiteit Leiden in Den Haag.  

Datum: woensdag 11 mei, van 13:00 tot 15:00 uur.
Locatie: Universiteit Leiden, Campus Den Haag, Turfmarkt 99 (Spaanse Trappen, locatie Wijnhaven).  

Het programma van deze middag bestond uit een introductie van het referentiekader en het bijbehorende dilemmaspel. Daarna overhandigden Anka Mulder (voorzitter van het College van Bestuur van Saxion) en Arthur Mol (rector magnificus van Wageningen University & Research) het document officieel aan Pieter Duisenberg (voorzitter van Universiteiten van Nederland) en Maurice Limmen (voorzitter van Vereniging Hogescholen), waarna verschillende belanghebbenden met elkaar in gesprek gingen over de praktische implicaties van het kader. 

Programma
12.00  Inloop met lunch
13.00  Welkomstwoord, verwelkoming genodigden  
13.15  Introductie Referentiekader en overhandiging
13.45  Pauze  
14.00  In gesprek
14.45  Afronding 

De lancering heeft inmiddels plaatsgevonden. Een uitgebreid verslag van het lanceermoment is terug te lezen op de website van SURF. Dit verslag is ook beschikbaar in het Engels. Wil je meer weten over het referentiekader, of wil je een fysiek exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op via Lisanne Nugteren (ondersteuner van de zone Studiedata) via nugteren.l@hsleiden.nl.

Pieter Duisenberg (UNL) en Maurice Limmen (VH) ontvangen hun exemplaar van het Referentiekader. Bron: SURF.

Relevante artikelen

Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata

In 2020 is vanuit de zone Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT een Plan van Aanpak opgesteld om te komen tot een eerste landelijk 'Referentiekader verantwoord gebruik studiedata' vanuit het oogpunt van privacy en ethiek. 

Lees verder Lees verder

Aan de slag met het ‘Referentiekader privacy en ethiek’

Onder regie van de Zone Veilig en Betrouwbaar Benutten van Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is het landelijk ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ opgesteld. Download het referentiekader hier!

Lees verder Lees verder

Het wiel van data science

Het wiel van data science toont wat de hoofdactiviteiten van data science zijn, welke onderliggende activiteiten daarbij van belang zijn, welke capaciteiten er in een onderwijsorganisatie nodig zijn en welke kernwaarden daarbij voorop staan.

Lees verder Lees verder