Artikelen

Kom naar de lancering van het 'Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata'!

Op woensdag 11 mei vindt de lancering van het ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ plaats op de campus van Universiteit Leiden in Den Haag.  

Wanneer: woensdag 11 mei, van 13:00 tot 15:00 uur.
Locatie: Universiteit Leiden, Campus Den Haag, Turfmarkt 99 (Spaanse Trappen, locatie Wijnhaven).  

Dit landelijk referentiekader is opgesteld onder regie van de Zone Veilig en Betrouwbaar Benutten van Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Het programma van deze middag zal bestaan uit een introductie van het referentiekader en het bijbehorende dilemmaspel, waarna verschillende belanghebbenden met elkaar in gesprek zullen gaan over de praktische implicaties van het kader. Je bent van harte welkom! 

Aanmelden kan tot dinsdag 10 mei 12:00 uur via deze link.

Programma
12.00  Inloop met lunch  
13.00  Welkomstwoord, verwelkoming genodigden  
13.15   Introductie Referentiekader en overhandiging
13.45  Pauze  
14.00 In gesprek
14.45 Afronding 

 

Relevante artikelen

Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata

In 2020 is vanuit de zone Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT een Plan van Aanpak opgesteld om te komen tot een eerste landelijk 'Referentiekader verantwoord gebruik studiedata' vanuit het oogpunt van privacy en ethiek. 

Lees verder Lees verder

Aan de slag met het ‘Referentiekader privacy en ethiek’

Onder regie van de Zone Veilig en Betrouwbaar Benutten van Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is het landelijk ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ opgesteld. Download het referentiekader hier!

Lees verder Lees verder

Het wiel van data science

Het wiel van data science toont wat de hoofdactiviteiten van data science zijn, welke onderliggende activiteiten daarbij van belang zijn, welke capaciteiten er in een onderwijsorganisatie nodig zijn en welke kernwaarden daarbij voorop staan.

Lees verder Lees verder