Student data journey

Deel jouw voorbeeld
Terug naar Data Journey overzicht

Filters

Zoeken

Instelling

Product

Technologie/applicatie

Bron

Filters

Instelling

Type rapportage

Technologie/applicatie

Bron

Volgen onderwijs

Rapportage

Pilot studievaardigheden en executieve functies

Op basis van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst ontvangt de student een op maat gemaakt profiel dat kan helpen bij ondersteuning tijdens de studie.

Pilot studievaardigheden en executieve functies

Type rapportage Rapportage
Gebruikte technologie/applicatie Hogrefe
Gebruikte bronnen Vragenlijst

Om onze studenten zo goed mogelijk op maat te kunnen begeleiden, kunnen zij ervoor kiezen deel te nemen aan een pilot. Ze kunnen dan een wetenschappelijk gevalideerde, internationaal aanvaarde test invullen die een persoonlijk profiel oplevert op zogenaamde ‘executieve functies’. Dat zijn essentiële vaardigheden om soepel en succesvol een studie te doorlopen. Met dat profiel heeft de student een reflectieinstrument in de hand dat de basis kan vormen voor verdere ondersteuning.

Ondergaan toetsing

PDF

Studenten welzijn & studiestress

Aan eerstejaars bachelor studenten bieden wij de 'studiethermometer' aan: een vragenlijst die inzicht geeft in studiegerelateerde aspecten die van invloed kunnen zijn op studiesucces.

Studenten welzijn & studiestress

Type rapportage PDF
Gebruikte technologie/applicatie Hogrefe
Gebruikte bronnen Vragenlijst

Voor veel studenten is het een grote overstap van de middelbare school of het HBO naar een universitaire bacheloropleiding. Wij geven eerstejaars bachelor studenten de mogelijkheid om de door NOA ontwikkelde ‘Studiethermometer’ in te vullen. Dit is een door NOA ontwikkelde vragenlijst die inzicht geeft in studie gerelateerde aspecten die van invloed kunnen zijn op studiesucces. Het invullen geeft jou als student inzicht in de match met je studie, je kijk op studievaardigheden en je studiehouding, het contact met medestudenten en de steun die je ervaart, en of je mogelijk last hebt van studiestress. Op basis van jouw antwoorden ontvang je als student een persoonlijke rapportage met tips en verwijzingen naar workshops of begeleidingsmogelijkheden die voor jou relevant zijn.