Artikelen

Podcast 'De Onderwijsvernieuwers': in gesprek over studiedata

In de podcastserie van het Versnellingsplan, De Onderwijsvernieuwers, gaan Tjip de Jong en Philip Stein in zes afleveringen in gesprek met vernieuwers uit het hoger onderwijs. De vierde aflevering staat in het teken van ‘verantwoord innoveren met studiedata’.

Bram Enning, aanvoerder van de zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten, en Bart Karstens, senior onderzoeker digitalisering van het onderwijs aan het Rathenau Instituut, zijn te gast om dit onderwerp verder uit te diepen. Studiedata bieden kansen om het onderwijs, en processen binnen het onderwijs, te verbeteren, verduidelijken of versnellen. Maar het gebruik ervan roept ook vragen op. Hoe ga je binnen je instelling verantwoord om met studiedata?

Beluister de aflevering op:

Ben je op zoek naar hulpmiddelen voor het gesprek over het veilig en betrouwbaar gebruiken van studiedata? Kijk dan eens naar het Referentiekader privacy en ethiek en het bijbehorende Dilemmaspel Studiedata van de zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten, en de Waardenwijzer van SURF.

Relevante artikelen

Eerste editie Data Science-leergang voor het hoger onderwijs afgerond

Acht teams sloten de eerste editie af van de data science leergang 'Leadership challenge analytics en AI in het hoger onderwijs'.

Lees verder Lees verder

Publieke lancering van het referentiekader in Den Haag

Op woensdag 11 mei 2022 vond de lancering van het ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ plaats op de campus van Universiteit Leiden in Den Haag.  

Lees verder Lees verder

Uitslag studentenchallenge ‘Slim inzetten van studiedata’

Hoe zouden studenten zelf studiedata het liefst inzetten? Om studenten te betrekken bij de (on)mogelijkheden van studiedata lanceerden SURF en Battle of Concepts eerder dit jaar de challenge ‘Slim inzetten van studiedata’. In dit artikel worden de winnaars voorgesteld.

Lees verder Lees verder