Over ons

De zone Studiedata zet zich in voor (infrastructurele) randvoorwaarden, zodat hoger onderwijsinstellingen regie kunnen voeren op het bewaren en analyseren van studiedata. Met aandacht voor privacy en veiligheid. De leden van de zone helpen en inspireren elkaar bij het gebruik van studiedata. Om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de kwaliteit van het onderwijs en de studievoortgang van studenten. Ook levert de zone een bijdrage aan de doorontwikkeling van voorzieningen, die ook voor andere instellingen in het hoger onderwijs nuttig zijn.

Zone Studiedata

In de zone Studiedata werken 7 hogescholen en 5 universiteiten samen om deze versnelling te bereiken.

Teamfoto van de leden van de zone Studiedata, onderdeel van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

Beeldmateriaal

Het beeldmateriaal op deze website is gemaakt door JAM Visual Thinking.

Het Versnellingsplan

De zone Studiedata is onderdeel van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. In het Versnellingsplan werken 39 universiteiten en hogescholen samen aan kansen die digitalisering biedt voor het hoger onderwijs in Nederland. Het Versnellingsplan is een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de zone Studiedata? Neem contact met ons op. Dat kan door een e-mail te sturen naar studiedata@surf.nl.

Verder lezen?

Relevante artikelen

Geef onderzoekers een datamenu

Studiedata kan je voor verschillende doeleinden benutten. Maar wist je dat studiedata ook relevant is voor onderzoekers?

Lees verder Lees verder

Statistisch Handboek Studiedata

Het Statistisch Handboek Studiedata is een site die continue wordt doorontwikkeld en uitgebreid met programmeertalen en case studies. Raadpleeg de site als gemeenschappelijke standaard voor statistische toetsen met studiedata.

Lees verder Lees verder

Verslag webinar Statistisch Handboek Studiedata

Tijdens dit webinar gaf Elian Griffioen een update over het Statistisch Handboek Studiedata (SHS), uitleg van regressiemodellen en werd de toetsmatrix aan de hand van een casus besproken. Lees het terug in een uitgebreid verslag.

Lees verder Lees verder