Artikelen

Doe de Quickscan Studiedata

Wil je binnen jouw instelling stappen zetten op het gebied van studiedata? Gebruik dan de Quickscan Studiedata als hulpmiddel. Door met collega’s een vragenlijst in te vullen krijg je zicht op de huidige situatie en ambities binnen jouw instelling. Zo zie je meteen waar je het beste kunt starten en waar de meeste winst te behalen is.

Handreiking

Het invullen van de vragenlijst is (idealiter) een klein radertje in een groter proces. Welke informatie is er nodig om te kunnen beginnen? Welke collega’s betrek je hierbij? Hoe vullen de deelnemers de scan in? En hoe gaan we daarna verder? Deze vragen worden beantwoord in een bijbehorende handreiking die op dit moment wordt ontwikkeld.

Naar de vragenlijst

De Quickscan Studiedata wordt aangeboden in twee talen: Engels en Nederlands.

Let op: wanneer je met een team aan de slag gaat met de scan, is het belangrijk dat alle deelnemers dezelfde versie gebruiken. Het is namelijk de bedoeling dat de resultaten van de deelnemers in hetzelfde overzicht komen te staan. Stem dus van te voren af of het team de Nederlandse of de Engelse versie invult.

Nederlandse versie:
Quickscan Studiedata

English version:
Quickscan Education Data

Instellingsaccount aanvragen

Om de resultaten van een team te bekijken kan per instelling een instellingsaccount worden aangevraagd. Dit account biedt een dashboard met verschillende statistieken aan waarin de scores van de deelnemers zijn verwerkt. Zo kun je zien of er opvallende verschillen zijn tussen afdelingen, hoe de huidige situatie zich verhoudt ten opzichte van de ambities, en op welke onderwerpen er behoefte is aan verbetering of verduidelijking.

 

Vraag een instellingsaccount aan

Naam(Vereist)

 

De Quickscan is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met de Open Universiteit en Rogier van de Wetering (OU). De digitale versie van de Quickscan is een samenwerking met MBO Digitaal.

Relevante artikelen

Quickscan Studiedata kennisclips

Ambieert jouw onderwijsinstelling om studiedata beter te benutten? In de kennisclips op deze pagina geven we je handvatten om concreet met studiedata aan de slag te gaan.

Lees verder Lees verder

Over de Quickscan Studiedata

Jouw onderwijsinstelling beschikt over studiedata, maar in hoeverre benutten jullie die? Met de quickscan krijg je een overzicht van de volwassenheid van jouw instelling op het gebied van het veilig en betrouwbaar benutten van studiedata.

Lees verder Lees verder

Introductievideo Quickscan Studiedata

Wat is de Quickscan Studiedata en wat kun je ermee? Deze korte video geeft uitleg over het idee achter de quickscan en laat wat beelden zien uit de tool.

Lees verder Lees verder