Artikelen

Rondetafelgesprek Tweede Kamercommissie: Digitalisering in het hoger onderwijs

In november 2019 werden Ulrike Wild (aanvoerder zone Flexibilisering), Theo Bakker (aanvoerder zone Studiedata), Rens van der Vorst (lid zone EdTech) en Roos van Leeuwen (lid Stuurgroep) van het Versnellingsplan uitgenodigd voor het rondetafelgesprek met de Tweede Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over Digitalisering in het hoger onderwijs. Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) had dit rondetafelgesprek geïnitieerd. Ook Kamerleden Jan Paternotte (D66), Frans Futselaar (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) waren aanwezig.

Hieronder vind je de two-pager die Theo Bakker uitdeelde ter ondersteuning van zijn verhaal.

Lees hier het verslag van het rondetafelgesprek

Relevante artikelen

Besturing en sponsoring van studiedata projecten

Welke ingrediënten en stappen zijn belangrijk om tot een succesvolle toepassing van studiedata te komen? Van ambitie naar strategie naar ontwikkeling, invoering en bijhouden. Dit zijn in het kort de stadia die worden doorlopen.

Lees verder Lees verder

Leergang Data Science: Leadership challenge analytics en AI in het hoger onderwijs

In samenwerking met het Erasmus Center for Data Analytics (ECDA) en SURF heeft de zone Studiedata van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT een data science-leergang ontwikkeld die is toegespitst op het hoger onderwijs in Nederland.

Lees verder Lees verder

Publieke lancering van het referentiekader in Den Haag

Op woensdag 11 mei 2022 vond de lancering van het ‘Referentiekader privacy en ethiek voor studiedata’ plaats op de campus van Universiteit Leiden in Den Haag.  

Lees verder Lees verder