Artikelen

Studentenchallenge: ‘Slim inzetten van studiedata’

Om bij studenten het bewustzijn over het gebruik van (hun) studiedata te vergroten lanceerde SURF, in samenwerking met Battle of Concepts, deze maand de challenge ‘Slim inzetten van studiedata’.

De wedstrijd daagt studenten uit toepassingen te bedenken om henzelf of hun docenten te helpen, studiematerialen te verbeteren of het onderwijsbeleid te versterken.

SURF beloont de vijf beste inzendingen met een prijs. Daarnaast hebben de deelnemers kans dat hun idee echt wordt gerealiseerd én worden de beste voorstellen gepubliceerd in een bundel die verspreid zal worden onder hoger onderwijsinstellingen.

De deadline van de studentenchallenge is 31 januari 2022 om 17:00 uur. Meer informatie over de inhoud en de voorwaarden van de challenge is te vinden op de website van Battle of Concepts.

Wil je de challenge ‘Slim inzetten van studiedata’ onder de aandacht brengen bij studenten? SURF heeft een handige toolkit opgesteld met daarin kant-en-klare teksten voor verschillende socialmediakanalen en nieuwsbrieven. Je kunt deze toolkit hier downloaden.

Naast het lanceren van deze challenge heeft SURF eerder ook een focusgroep georganiseerd en een podcast opgenomen met als onderwerp ‘Het studentenperspectief op studiedata’.

Relevante artikelen

Wat zijn studiedata?

Studiedata, niet te verwarren met data over studies, is een verzamelnaam voor een breed scala aan gestructureerde gegevens die binnen onderwijsinstellingen benut kunnen worden voor het verbeteren van het onderwijs.

Lees verder Lees verder

Maak kans op een licentie van DataCamp

Ben je werkzaam bij een hoger onderwijsinstelling en werk je met studiedata of heb je hier interesse in? Dan maak je nu kans op een jaar gratis cursussen via DataCamp! De zone Studiedata geeft 10 licenties weg. Deze licenties maken onderdeel uit van een pilot om in de toekomst DataCamp landelijk aan te bieden.

Lees verder Lees verder

Uitslag studentenchallenge ‘Slim inzetten van studiedata’

Hoe zouden studenten zelf studiedata het liefst inzetten? Om studenten te betrekken bij de (on)mogelijkheden van studiedata lanceerden SURF en Battle of Concepts eerder dit jaar de challenge ‘Slim inzetten van studiedata’. In dit artikel worden de winnaars voorgesteld.

Lees verder Lees verder